Uiteraard mag een goede
mondzorgkunde niet ontbreken in onze kliniek

Mondzorgkunde is vooral gericht op het voorkomen en behandelen van ontstekingen van tandvlees, kaakbot en aan de steunweefsels (kaakbot en tandvlees) die het gebit omringen.

Mondzorgkunde

Uiteraard mag een goede mondzorgkundige niet ontbreken in onze kliniek. Een mondzorgkundige is een paramedicus, werkzaam binnen de tandheelkundige gezondheidszorg. De taken en werkzaamheden van de mondzorgkundige zijn vooral gericht op het voorkomen en behandelen van ontstekingen van tandvlees, kaakbot en aan de steunweefsels (kaakbot en tandvlees) die het gebit omringen.

Wat doet een mondzorgkundige?

Een mondzorgkundige reinigt uw gebit door tandsteen te verwijderen. Tandaanslag van bijvoorbeeld thee, koffie, sigarettenrook en rode wijn worden door polijsten verwijderd. Tevens geeft de mondzorgkundige instructies om uw mondhygiëne te verbeteren.

Het allerbelangrijkst wanneer u facings en/of kronen heeft is een goede mondhygiëne. Dit is namelijk niet alleen erg belangrijk om gaatjes en tandvleesproblemen tegen te gaan maar ook voor de levensduur van de kronen en facings. Tandplak en tandsteen kunnen dit verkorten.