Composiet facings

Jessica Kinsbergen is het brein achter de facings en kronen zelf. Door haar nauwkeurigheid maakt zij prachtige exemplaren.

Over composiet facings

Het materiaal van een composiet facing is vrijwel hetzelfde als dat van een vulling. Een witte vulling om gaatjes op te vullen is namelijk ook gemaakt van composiet. 

Met composiet is veel mogelijk. Zo kunnen voortanden na een breuk opnieuw worden opgebouwd en verkleuringen van tanden en kiezen worden hersteld. Met een composiet facing kan je als het ware de tand mooier maken. Met een facing gemaakt van composiet is het mogelijk om de stand, kleur en vorm van de tand te veranderen. Composiet is een kunsthars en gaat tussen de drie à vijf jaar mee. Om deze reden adviseren wij altijd om na deze periode de facings te vervangen door nieuw composiet of porselein. In onze praktijk gebruiken wij in ons lab gemaakte facings. Hierdoor zijn de facings mooier en nauwkeuriger.  

Het plaatsen van composiet facings wordt in twee behandelingen gedaan.  

Het voordeel zit in de kosten en de korte duur van de behandeling. Echter wordt de natuurlijke glans van glazuur alleen bereikt met porseleinen facings. Houdt daarom rekening met meer onderhoud aan uw composiet facings en dat deze facings op den duur vervangen moeten worden. Gemiddeld na vier jaar maar dit verschilt per persoon. Door omstandigheden of door (mond)gewoonten zoals nagelbijten, knarsen en klemmen kan het zijn dat de facing loskomt of breekt. Neem dan altijd contact op met uw tandarts. Neem ook contact op met de tandarts als u na het plaatsen van de facing klachten houdt die na een paar dagen niet over gaan. 

Voordelen composiet 

– Het is een snelle behandeling 

– Goedkope mooie oplossing 

Nadelen composiet 

– Neemt kleurstoffen op zoals; koffie, wijn of roken 

– Niet duurzaam; moet om de zoveel tijd vervangen worden 

– Kwetsbaarder dan porselein 

– Vaak zijn de tanden minder ‘levendig’ 

Hoe gaat het plaatsen van een composiet facings en hoe lang gaan ze mee?

Bij een composiet facing is één bezoek aan een van onze tandartsen voldoende. Samen met de tandarts kiest u de kleur uit die het best bij uw gebit past. Het composiet wordt – in de mond – op uw tanden geplaatst/geplakt en gemodelleerd. Het nadeel van composiet facings is dat ze kleur op kunnen nemen van bijvoorbeeld koffie of sterk gekleurd eten. Dit houdt in dat ze niet oneindig wit zullen blijven, wat bij porseleinen facings wel het geval is. Daarnaast kunnen er sneller stukjes afbreken dan bij porseleinen facings.

Het voordeel zit in de kosten en de korte duur van de behandeling. Echter wordt de natuurlijke glans van glazuur alleen bereikt met porseleinen facings. Houdt daarom rekening met meer onderhoud aan uw composiet facings en dat deze facings op den duur vervangen moeten worden. Gemiddeld na vier jaar maar dit verschilt per persoon.

Interesse in een composiet facings of een gratis intake?

Gedurende het intakegesprek via Zoom laat één van onze specialisten u de verschillende mogelijkheden zien. van een mooie natuurlijke lach tot een perfecte Hollywood smile.

– Gratis intake en behandelplan

– Onze klanten beoordelen ons met een 9,3

– 96% beveelt ons aan bij anderen