Kronen en bruggen zijn bedoeld als
duurzame vervanging voor tanden en kiezen

Een kroon is een speciale ‘overkapping’ die geplaatst wordt over een beschadigde of sterk gevulde tand of kies. Dit kan een reconstructief doel hebben of ter verfraaiing dienen.

Kronen en bruggen

Een kroon is een speciale ‘overkapping’ die geplaatst wordt over een beschadigde of sterk gevulde tand of kies. Dit kan een reconstructief doel hebben of ter verfraaiing dienen. De kroon kan bestaan uit zuiver porselein of uit een combinatie van metaal en porselein. Het maken van een perfecte kroon is meer dan een vak; het is een kunst. Een tandrestauratie waarbij alle anatomische kenmerken gerespecteerd worden.

Een duurzame vervanging voor uw tanden en kiezen

Kronen en bruggen zijn bedoeld als duurzame vervangingen voor tanden en kiezen. Ze benaderen de oorspronkelijke vorm en functie zoveel mogelijk. Een behandeling voor een kroon of brug is ingewikkelder dan voor een gewone vulling. U zult dan ook enkele keren bij uw tandarts moeten terugkomen.

Wat is een kroon en wanneer heeft u een kroon nodig?

Een kroon is een kapje van metaal en/of porselein dat precies over een afgeslepen tand of kies past. Het kapje zit op de tand of kies vastgelijmd. Door een kroon krijgt de tand of kies zijn oorspronkelijke vorm en functie weer terug.  Er is onvoldoende houvast voor een vulling. Door tandbederf kan een groot deel van de tand of kies verloren zijn gegaan. Verbeteren van het uiterlijk. Meestal gaat het daarbij om verkleurde en/of slecht gevormde tanden of kiezen die voor in de mond staan.

Wat is een brug?

Een brug wordt gemaakt ter vervanging van één of meer ontbrekende tanden en/of kiezen. Een brug zit vast aan twee of meer pijlers. Pijlers zijn afgeslepen tanden of kiezen aan weerszijden van de open ruimte van de ontbrekende tand of kies.

Een brug bestaat uit twee of meer kronen die op pijlers passen en een brugtussendeel, ook wel ‘dummy’ genoemd deze bestaat uit één of meer kunsttanden en/of kiezen die op de plaats van de open ruimte komen.

Wanneer heeft u een brug nodig?
– Om beter te kunnen kauwen;
– Verbetering van het uiterlijk;
– Om te voorkomen dat tanden en kiezen scheef gaan staan en/of gaan uitgroeien.

Tandcontrole Amsterdam Rademakers en Kinsbergen
Controle Rademakers en Kinsbergen

Wij nemen nieuwe patiënten aan!

 

Gedurende het gratis intakegesprek via Zoom laat één van onze specialisten u de verschillende mogelijkheden zien. Van een mooie natuurlijke lach tot een perfecte Hollywood smile.