Uw gebit krijgt de lach die het verdient
met onze facings uit ons eigen laboratorium

Jessica Kinsbergen is het brein achter de facings en kronen zelf. Door haar nauwkeurigheid maakt zij prachtige exemplaren.

Over facings

Een ‘facing’ is een dun laagje materiaal dat over de tand heengaat, in elke gewenste kleur. Op deze manier slaat men twee vliegen in één klap: de tanden worden opgeknapt én tegelijkertijd indien gewenst witter gekleurd. Facings worden toegepast om de stand, kleur en/of vorm van uw tanden aan te passen.


Een facing wordt meestal gemaakt om het gebit te verfraaien. Zo kan de tandarts een spleetje tussen de tanden opvullen, afgebroken hoekjes repareren, verkleurde tanden weer wit maken en scheve tanden verbergen. Ook nemen sommige mensen facings omdat ze de perfecte Hollywood smile willen creëren. Er zijn verschillende soorten materialen waarvan een facing gemaakt kan worden: composiet, machinaal geperst porselein of met de hand gebakken porselein. Dit laatste staat bij ons bekend als Veneerz by Jessica Kinsbergen, en is onze specialiteit. Er zijn ook andere mogelijkheden zoals composiet facings.

Samen met u kijken wij naar de gewenste kleur en vorm van de facings. Dit doen wij doormiddel van een proefmodel of wax-up van plastic facings. 

Onze facings maken we in ons eigen laboratorium

Veneerz by Jessica Kinsbergen

Jessica Kinsbergen en haar tandtechnisch team staan elke dag voor u klaar om uw gebit te herstellen of te verfraaien. Wij streven ernaar facings flinterdun te maken en niet te slijpen aan gezonde tanden, oftewel de “non-prep” methode. Deze bijzondere tandtechnische methode is een techniek die maar door een beperkt aantal technici wereldwijd beheerst en gebruikt wordt. Onze facings zijn gemaakt van hoogwaardig porselein en worden met de hand gebakken in het tandtechnisch lab van Rademakers & Kinsbergen.

We noemen onze facings “Veneerz by Jessica Kinsbergen”. Doordat het laboratorium in de praktijk gevestigd is, wordt er nauw samengewerkt tussen tandartsen en tandtechnicus. Daarnaast kan er zo goed overlegd worden en is er de mogelijkheid de patiënt zelf te ontmoeten. Hierdoor kunnen wij de perfecte tanden maken.

Ons tandtechnisch laboratorium is gespecialiseerd in het produceren van facings, kronen, implantaatkronen, bruggen, beetverhoging etc. Jaren lange ervaring, hoogwaardige materialen, de beste technologie én het juiste team, zorgen dagelijks voor een schitterend nieuwe lach bij veel patiënten. Tandtechniek is meer dan het maken van een tand of kies, het is iemand zijn mond mooi en gezond maken. Wij zijn pas tevreden als u dit ook bent!

Wilt u weten welke behandeling bij u past?  Maak dan een afspraak voor een gratis online intakegesprek!