WENS JIJ EEN MOOI GEBIT? DIT IS WAT JE MOET WETEN OVER FACINGS!

Tegenwoordig hechten we steeds meer waarde aan een stralende glimlach, inclusief mooi en sterk gebit natuurlijk. Daarom worden facings van porselein of composiet steeds populairder. Die zorgen er namelijk voor dat je gebit er altijd prachtig uitziet. Ben jij nieuwsgierig naar hoe het laten plaatsen van facings in z’n werk gaat en wat het effect ervan is? We stelden onze tandtechnicus Jessica Kinsbergen vijf belangrijke vragen over het proces.

1. Facings zorgen voor een supermooie glimlach

Het kan voorkomen dat zomaar ineens een stukje van je tand afbreekt. Of dat je tanden niet zo mooi meer zijn, doordat ze bijvoorbeeld verkleurd zijn. Dit laatste kan komen door tanderosie. Door het drinken van zure drankjes zoals sapjes wordt het glazuur van je tanden aangetast en kunnen je tanden gevoeliger worden doordat ze minder goed worden beschermd. Facings kunnen in beide gevallen een oplossing zijn. Een facing is eigenlijk een soort ‘nieuw beschermlaagje’ op je tanden. Sommige mensen nemen ook facings omdat de de kleur of vorm van hun tanden niet mooi vinden. Dan is het meer een esthetische keuze.

2. Een mooie lach is voor iedereen persoonlijk. Maak je wensen kenbaar!

Wanneer je besluit facings te nemen, bespreek je tijdens een intakegesprek wat jou wensen zijn. Je begrijpt: wat patiënten mooi vinden, is ontzettend persoonlijk. Tijdens het intakegesprek wordt duidelijk in hoeverre aan jou wens kan worden voldaan. Het is mogelijk om een wax-up te laten maken. Lees: een facing van plastic die je in iedere gewenste vorm kunt creëren. Kortom, hoog tijd om te laten zien wat jij mooi vindt!

3. Bij Rademakers & Kinsbergen worden facings met de hand gemaakt

Wanneer de wax-up is zoals jij dat wil, maak je een afspraak voor het maken van de echte facings. Deze worden dan speciaal voor jou met de hand gemaakt in het lab van Rademakers & Kinsbergen. Laagje voor laagje worden de facings van flinterdun porselein opgebouwd. Hierdoor wordt er een bepaalde kleurnuance en doorschijnendheid bereikt met licht reflectie, waardoor de facings précies op echte tanden lijken. Na ongeveer 3 weken kom je terug om je facings te passen en te laten plaatsen.

4. Verzorg je facings goed: bezoek een mondhygiënist!

Facings blijven 10 tot 30 jaar goed, afhankelijk van hoe goed jij je gebit verzorgt. Hetzelfde geldt voor je echte tanden natuurlijk! Wij adviseren om elke 6 maanden een bezoekje te brengen aan mondhygiëniste Yara van de Belt. Je facings worden dan goed schoongemaakt en gecontroleerd en je kunt advies krijgen hoe je de facings het best kunt verzorgen.

Benieuwd naar de mogelijheden? Kom nu langs voor een gratis intake en behandeladvies voor estethische tandheelkunde!