Invisalign: vier voordelen van de onzichtbare beugel

Rondlopen met een slotjesbeugel kan natuurlijk een prima fashionstatement zijn. Als je het liever subtiel houdt, kun je het beste voor een onzichtbare beugel gaan. Maar dat is niet de enige reden om voor Invisalign te kiezen. We zetten alle voordelen graag voor je op een rijtje. Wel zo handig!

1. Esthetisch verantwoord

Het meest voor de hand liggende voordeel van Invisalign is natuurlijk dat het niet opvalt dat je een beugel draagt. Deze beugel bestaat namelijk uit een rij transparante hoesjes die je gemakkelijk over je tanden schuift.

2. Een schoner gebit

Geen zin in gedoe met etensresten die per ongeluk achter je beugel blijven hangen? Dat komt goed uit. Invisalign kun je gemakkelijk uitdoen voordat je aan het diner begint. Dat betekent ook dat je tijdens het tandenpoetsen alle plekjes een stuk beter kunt bereiken dan met een ouderwetse slotjesbeugel. Het kost je dus nooit extra moeite om je gebit goed schoon te houden.

 

3. Comfortabel en handig in gebruik

De Invisalign is ook nog eens een stuk comfortabeler om te dragen. Ten eerste blijft het prikken van slotjes de binnenkant van je mond bespaard. Daarnaast hoef je ook minder vaak langs te komen voor controle. Er hoeft niets aangedraaid te worden: het enige dat je hoeft te doen is om de week van maat verwisselen door een nieuw setje hoesjes in te doen.

4. Snel resultaat

Om je tanden mooi recht te krijgen is het allang niet meer nodig om jaren achter elkaar een beugel te dragen. Met Invisalign bereik je binnen een paar maanden tot anderhalf jaar al het gewenste resultaat!

Wist je dat onze eigen Lisette Rademakers als één van de weinige tandartsen in Nederland is gespecialiseerd in deze techniek? Klik hier om meer te weten te komen over Invisalign en wat we voor jou kunnen betekenen!