3 TIPS BIJ HET AFSLUITEN VAN JE TANDARTSVERZEKERING

Het is super belangrijk om aandacht te besteden aan je gebit. Als iemand dat weet, zijn wij het wel! Ook weten wij dat de kosten van een (soms onverwachts) bezoekje aan de tandarts erg hoog kunnen oplopen. Ben jij goed verzekerd? Wij geven je 3 tips om op te letten.

1. Zorg voor een aanvullende verzekering

Een basisverzekering vergoed lang niet alles. Let op; vaak zelfs helemaal niets! De goedkoopste aanvullende tandartsverzekering ligt rond de 10 en 15 euro per maand. Dat betekent dat je zo’n 120 euro per jaar betaald, maar wel voor 250 euro verzekerd bent. Mocht je een keer iets hebben, hoef je het bedrag in ieder geval niet uit eigen zak te betalen. En breng je wel eens een bezoekje aan de mondhygiëniste? Dat kost gemiddeld 100 euro.  Stel: jij hebt het hele jaar door een perfect verzorgd gebit, dan kun je je aanvullende verzekering prima gebruiken om twee keer naar onze mondhygieniste Yara van de Belt te gaan.

2. Check Independer!

Hier staan namelijk alle soorten verzekeringen voor je gesorteerd op een rijtje. Sluit je een verzekering via Independer af, krijg je er een gratis tandongevallen verzekering bij. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Krijg je een bijvoorbeeld een ongeluk met schade aan je gebit dan kan dit oplopen tot duizenden euro’s. Met een tandongevallen verzekering zit je dan in ieder geval goed.

3. Lekker appen

Het is tegenwoordig hartstikke simpel om een declaratie van je tandartsrekening in de sturen. Via de app van je zorgverzekeraar maak je een foto en binnen 3 dagen heb je je geld vaak al terug gestort op je rekening (mits je verzekerd bent, maar daar gaan we nu wel vanuit natuurlijk). Dit is één van de redenen waarom wij niet met Famed of Infomedics werken, dat scheelt een hoop papierwerk – en zorgt ervoor dat jij je geld nog supersnel terug hebt ook.

Zien we je snel?

Als je écht snel bent, en dit jaar nog binnenkomt voor een controle, kan onze tandarts Evelien Heuvink je vertellen wat je tandartskosten voor 2018 zullen zijn. Dat is handig, want zo kun je je keuze in aanvullende verzekering hierop instellen.

Good luck!