Over facings

Een ‘facing’ is een dun laagje materiaal dat over de tand heengaat, in elke gewenste kleur. Op deze manier slaat men twee vliegen in één klap: de tanden worden opgeknapt én tegelijkertijd indien gewenst witter gekleurd. Facings worden toegepast om de stand, kleur en/of vorm van uw tanden aan te passen.

Een facing wordt meestal gemaakt om het gebit te verfraaien. Zo kan de tandarts een spleetje tussen de tanden opvullen, afgebroken hoekjes repareren, verkleurde tanden weer wit maken en scheve tanden verbergen. Ook nemen sommige mensen facings omdat ze de perfecte Hollywood smile willen creëren. Er zijn verschillende soorten materialen waarvan een facing gemaakt kan worden: composiet, machinaal geperst porselein of met de hand gebakken porselein ook wel Royal facings genoemd, is onze specialiteit.

Onze praktijk is gespecialiseerd in porseleinen Royal facings maar er zijn ook andere mogelijkheden zoals composiet facings.

Onze facings maken we in ons eigen laboratorium

Een facing bestaat uit hetzelfde materiaal als een vulling. Onze facings zijn zo vervaardigd en uniek dat uw tand op geen enkele wijze opgeruwd dient te worden. De tandarts brengt het composiet laagje voor laagje aan. Hierdoor ontstaat er een facing die bij de rest van je tanden past.

Onze facings worden in ons eigen tandtechnisch laboratorium gemaakt. Een facing van composiet is in één behandeling door de tandarts aan te brengen.

Over het algemeen blijven facings vele jaren zitten. Door omstandigheden of door (mond)gewoonten zoals nagelbijten, knarsen en klemmen kan het zijn dat de facing los komt of breekt. Neem dan altijd contact op met je tandarts. Neem ook contact op met je tandarts als je na het plaatsen van de facing klachten houdt die na een paar dagen niet over gaan.

De kosten van een facing kunnen verschillen door het materiaal waar de facing van gemaakt wordt. Vraag je tandarts altijd naar de materiaalopties en naar wat de behandeling gaat kosten. De kosten voor een facing zitten niet in het basispakket. Vergoeding van (een deel van) de kosten komt uit de aanvullende tandartsverzekering.

Interesse in facings of een gratis intake?

Gedurende het gratis intakegesprek laat één van onze specialisten u de verschillende mogelijkheden zien. Van een mooie natuurlijke lach tot een perfecte Hollywood smile.