Composiet facings

Het materiaal van een composiet facings is vrijwel hetzelfde als dat van een vulling. Een witte vulling om gaatjes op te vullen is namelijk ook gemaakt van composiet. Composiet is eigenlijk een soort kunsthars opgevuld met enkele andere stoffen. Deze behandeling is gemakkelijker (en goedkoper) uit te voeren dan een behandeling voor Royal Facings.

Hoe gaat het plaatsen van Composiet facings en hoe lang ze mee?

Bij een composiet facing is één bezoek aan een van onze tandartsen voldoende. Samen met de tandarts kiest u de kleur uit die het best bij uw gebit past. Het composiet wordt – in de mond – op uw tanden geplaats/geplakt en gemodelleerd.  Het nadeel van composiet facings is dat ze kleur op kunnen nemen van bijvoorbeeld koffie of sterk gekleurd eten. Dit houdt in dat ze niet oneindig wit zullen blijven, wat bij Royal facings wel het geval is. Daarnaast kunnen er sneller stukjes af breken dan bij porseleinen facings.

Het voordeel zit in de kosten en de korte duur van de behandeling. Echter wordt de natuurlijke glans van glazuur alleen bereikt met porseleinen facings. Houdt daarom rekening met meer onderhoud aan uw composiet facings en dat deze facings op den duur vervangen moeten worden. Gemiddeld na 4 jaar maar dit verschilt per persoon.

De kosten per facing kan verschillen door het materiaal waar de facing van gemaakt wordt. Vraag de tandarts altijd naar de materiaalopties en wat de behandeling gaat kosten. De kosten voor een facing worden niet vanuit het basispakket vergoed. Eventuele vergoeding van (een deel van) de kosten komt uit de aanvullende tandartsverzekering, echter verschilt dit per verzekering en de aard van de behandeling. Vraag dit voordat u een behandeling begint altijd goed na bij uw verzekering!

Over het algemeen blijven facings vele jaren zitten. Door omstandigheden of door (mond)gewoonten zoals nagelbijten, knarsen en klemmen kan het zijn dat de facing los komt of breekt. Neem dan altijd contact op met uw tandarts. Neem ook contact op met de tandarts als u na het plaatsen van de facing klachten houdt die na een paar dagen niet over gaan

Interesse in composiet facings of een gratis intake?

Gedurende het gratis intakegesprek laat één van onze specialisten u de verschillende mogelijkheden zien. Van een mooie natuurlijke lach tot een perfecte Hollywood smile.

  • Gratis intake en behandelplan
  • Onze klanten beoordelen ons met een 9,3.
  • 96% beveelt ons aan bij anderen